maanantai 26. marraskuuta 2012

Jännitystä ilmassa

Olli tuossa jo kirjottelikin meidän viisumihakemusten lähettämisestä, mutta pureudutaanpas aiheeseen vähän syvemmin.

Lentoliput Bangkokiin varattiin Ollin ja Iidan kanssa jo aikaisemmin, mutta ei kauheasti viitsitty sitä julistaa aikaisemmin, koska meidän vanhempamme eivät olleet asiasta kovin iloisia. Eniten heitä kai hermostuttaa matkan pituus. Iida lähtee jo joulukuun lopulla, me tullaan Ollin kanssa perässä 8.1. Eräät ystävämme lähtevät matkaan jo ennen joulua ja kateus meinaa kyllä iskeä päälle.

Viisumiasiat pälkähtivät päähän jo sillon edellisellä kerralla, mutta silloin laskeskelimme, että lentämällä kun maahan saapuu, niin se silloin saattaa 30 päivää riittää ihan hyvin kun tarkoitus oli lähteä Laosiin ja lentää sieltä taas jälleen Thaikkuihin ja se riittää. Ei riittänyt. Jäi mulla ja Ollilla neljästä päivästä kiinni ja siksi rampattiin se yksi kokonainen päivä siellä maahanmuuttovirastossa.

Nyt päätimme siis hakea turistiviisumia yhdellä maahantulolla. Sen saa 60ksi päiväksi kerrallaan ja siihen voi hakea pidennystä juurikin sieltä maahanmuuttovirastosta vielä 30 päivää, mutta siihen ei kyllä enää ruveta. Turistiviisumi on voimassa puoli vuotta myöntöpäivästä lähtien ja sen ajan sisällä on viisumi käytettävä.

Ajattelin että jos hakemuksemme menee läpi, niin skannaan tänne valmiiksi täytetyn viisumin kaikille näkyviin, jotta säästyy siltä pohtimiselta jonka kanssa me taistelimme monen monta päivää. Kysymykset sinällään eivät ole vaikeita, mutta kun vastata voi niin monella eri tavalla! Vastatakko tarkasti, eli liiankin tarkasti, vai kuinka. Katsellaan miten käy.

Iida lähetti juuri viestin, että nyt on hänenkin viisumihakemus postissa. Jee!

1 kommentti:

  1. Oli kyllä sellasta juoksemista taas kerran että heh heh. Mullahan oli kehittämispäivä tänään nelijään (muistin täs seikan jopa tänään herätessäni) ja passikuvatkin piti käydä ottamassa ennen kuin pystyi postiin meneen. Onneks pääsin livahtavaan töistä karkuun ja oon nyt sitten vähän alikehittynyt, mutta ainakin on toi hakemus nyt hetken pois mielestä. Tuleepa sitten kielteinen tai myönteinen vastaus niin enää siihen en voi mitenkään vaikuttaa :D Ku nyt vaan ees se passi tulis sit ajoissa takasin!

    VastaaPoista