lauantai 9. maaliskuuta 2013

Takaisin Changille... Not!

Edellinen blogiteksti jäi näköjään julkaisematta, joten lukekaa se ensin! :) ja tämäkin tapahtu jo eilen:

Ok. Pakko kirjottaa jo reissun päältä kun on taas niin outo meininki.

Paineltiin Taolla satamaan ennen kymmentä illalla ja positiivinen yllätys oli se että yölaiva oli mainio. Kerrossänkyjä pari huoneellista ja hyvin sai nukuttua. Chumponissa oltiin 4.30 ja ooteltiin sitten minibussia joka pärähti paikalle viiden pintaan.

Jännitysmomentit alkoi heti kun kuski painoi kaasua. Aivan hullu kuski! Tyyppi selkeästi luili ajavansa ralliautoa, mutkat oiottiin ja 40km/h kyltti kun tuli niin sanoisin että paineltiin päälle seitsemääkymppiä. Kaiken lisäksi ilma oli niin kostea, että näkyvyys oli n.5 metriä paikoitellen sumun takia. Ja sitten tuli poliisien tarkastuspiste. Tai ei, suojaliiveissä luki Army. Minibussissa oli viisi paikallista/naapurimaan asukkia ja heidän passit tarkastettiin, meidän ei.

Matka jatkui ja tie muuttui äärettömän huonoksi. 10km matkalla oli tietöitä siellä täällä ja röykkyytys oli niin kova että mullekin tuli jo vähän huono olo. Ja mulle ei tuu huono olo muuta kuin darrassa. :D

Ja sitten yhtäkkiä klo 7.30 kuski huutaa "Koh Chang, Koh Chang!" ja dumppaa meidät tien sivuun. Huitoi se siinä että tuonne päin, 2 min. ja kaasutti pois. Kiva.

Käveltiin tietä sitten ja pölähettiin yllättäen satamaan. Mennään näköjään paatilla täältä jostain (ei mitään havaintoa missä ollaan) Changille ja ollaan perillä ilmeisesti sitten kuitenkin jo tänään. Aika aikaisinkin ehkä jopa, kun pikavene lähtee klo 9.30.

Nyt sitten istutaan satamassa kahvilassa ja ootellaan. Minä kun luulin kärsiväni vielä tuntien bussimatkasta, mutta hyvä näin! :)

Edit.
Jaa. Ollaan väärällä Koh Changilla toisella puolella Thaimaata. Interesting.

Oltiin sitten Ranongissa ihan Burman rajalla. Tai ollaan kyllä vieläkin. Mentiin aamulla paatilla Koh Changille ja vähän ihmeteltiin että taitaa olla itäpuoli kun on niin autiota. Oli kai se autio kun oltiin väärällä saarella. Saakeli.
Allekirjottaneelle valkesi asian laita vasta viimeisellä pysähdyksellä kun täti joka oli rannalla vastassa ihmetteli meidän kysymyksiä taksista. :D eihän tuolla oo ees autoja. Tätiä nauratti kovasti ja kyllä muakin pikkuhiljaa alkaa tämä sekoilu huvittaa.

Hengattiin tunti sen tädin bungaloveilla, Mama's oli paikan nimi. Löytyy näköjään myös Lonely Planetista. :D paluumatka alkoi tuntia myöhemmin ja nyt ollaan taas Ranongissa. Tässä bussiasemalla sitä kökitään että päästäisiin klo 20 lähtevään linjuriin joka vie meidät Bangkokiin.

Katotaan nyt josko täältä maasta löytyis toinenkin Bangkok. You'll never know!

2 kommenttia:

 1. Hehee!!
  Kumip Chankgi on parempi?
  Nooh, matkailu avartaa ja silleen... Ü

  ile

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se pienikin Changi ihan kiva, pitkä huekkaranta ja poukamia. Väki oli iältään vaan vän kypsempää. :D
   Kyllä mää tuolla muutaman yön voisin viettää, mutta tää toinen Changi on vienyt kyllä sydämen. :)

   Poista