lauantai 2. maaliskuuta 2013

Turistiviisumiin jatkoa

Anniinan tietonurkka iskee jälleen! Tänään tässä osiossa käsittelemme turistiviisumin jatkohakemuksen tekemistä ja Chiang Main maahanmuuttovirastossa pyörimistä. Pidensimme jo 60 päivän viisumia 90 päivään.
Päätimme että hoidamme tämän asian Chiang Maissa, koska viime reissulla hoidimme homman Bangkokissa ja se jos mikä oli aikaa vievää touhua. Tässä muutamia vinkkejä joilla siis säästää aikaa ja hermoja.

1. Tee jatkohakemus jossain muualla kuin Bangkokissa. Maahanmuuttovirastoja löytyy Thaimaassa ainakin Chiang Maista, Koh Samuilta, Phuketista, Krabilta ja Pattajalta Bangkokin lisäksi. On niitä muuallakin mutta tässä suurimmat turistikohteet. Loput löytää googlettamalla.

2. Hae lomake etukäteen virastosta. Chiang Maissa maahanmuuttovirasto ei ole kaukana kaupungista, joten vajaassa puolessa tunnissa homma on hoidettu. Ovet aukeavat kahdeksalta, joten ennen puolta päivää lomaketta ei kannata hakea suuren väkijoukon takia. Lomakkeet löytyvät "Visa extension" -rakennuksesta nurkasta. Ota ainakin kaksi kopiota, saatat mokata kuten allekirjoittanut.

3. Ota kopiot passin kolmesta kohdasta: etusivusta jolla kuvasikin on, sivusta jossa on viisumitarra ja sivusta jolla on maastapoistumiskortti ja leima maahantulosta. Tarvitset myös yhden passikuvan. Kopiot ja kuvan voit ottaa myös toimiston takana sijaitsevassa kojussa, mutta suosittelen tekemään nuo hommat vaikka edellisenä päivänä.

4. Liimaa passikuva hakemukseen etukäteen, se nopeuttaa. Ei kuitenkaan ole pakollista se.

5. Hakemuksen täyttö on aika helppoa, mutta muista lisätä hakemukseen myös puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Niitä ei lomakkeessa kysytä, mutta viraston seinällä on lappu jossa niin käsketään tehdä. Ja osoitteeksi Thaimaassa kelpaa guest housen nimi tai osoite.

6. Jokaiseen kopioon pitää laittaa allekirjoitus.

7. Ota mukaan kynä!

8. Mene virastolle hakupäivänä paljon ennen ovien avaamista. Ovet aukeavat siis klo 8, itse olimme paikalla 6.35 emmekä olleet läheskään ekoja paikalla.

9. Kun ovet aukeavat, ota vuoronumero oven vasemmalta puolelta telineestä. Tällä numerolla pääset tiskille kertomaan mitä viisumia haet ja saat uuden jonotusnumeron. Näytä tiskillä passisi. Itse sain numeron 013. Virastossa on eri tiskejä eri viisumeille, joten ei hätää jos numero näyttää isolta.

10. Odota ja seuraa telkkaria jossa pyörii infovideo.

11. Kun numerosi ilmestyy taululle, vie passisi ja kopiot sekä rahat virkailijalle ja odota että hän viittoo sinut takaisin odottamaan. Hakemus maksaa 1900 bahtia ja rahoja ei saa takaisin vaikka hakemus hylättäisiin. Tasaraha ei ole välttämätön.

12. Odota lisää ja kuuntele kun virkailija alkaa huudella nimiä. Omaa nimeä voi olla hankala tunnistaa. Saat passisi takaisin, vaihtorahasi ja toivottavasti uuden leiman passiisi.

13. Poistu paikalta. Olet valmis! :)

Meillä hommaan meni neljä tuntia kaikkineen, joten olimme puoli yhdentoista jälkeen jo pihalla virastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti